top of page
  • Foto van schrijverJona

Je zwembad winterklaar maken en in topconditie houden

Bijgewerkt op: 10 jan. 2023

Een regelmatig onderhoud van je zwembad is heel belangrijk. Zo houd je deze het hele jaar door in topconditie en kan jij, vanaf het weer het terug toelaat, heerlijk plonzen in zuiver en helder water.


1. Verwijder vuil met een zwembadrobot Je zwembad reinigen hoeft geen hard labeur of zware klus te zijn. Schakel gewoon de hulp in van een zwembadrobot. Deze verwijdert moeiteloos het vuil van de wanden en de bodem van je zwembad. Zelfs zand, pollen, algen en slijk verdwijnen als sneeuw voor de zon. De robot reinigt je zwembad in slechts 2 uur tijd. Het zuivere, gefilterde water wordt onmiddellijk terug in het zwembad gepompt, waardoor jij kan genieten van gezond zwembadwater.


2. Onderhoud je zwembad met een automatisch doseersysteem Een periodiek hygiënisch onderhoud van je zwembad is essentieel. Met de WaterSens houd je je water schoon en zuiver. De WaterSens beschikt over een technologie die de zuiverheid van het zwembadwater 24 uur op 24 en 7 dagen op 7 meet. Bovendien wordt er een minimum aan chemicaliën en chloor gebruikt. Hierdoor heb je geen last van een té intense geur of van irritaties.


3. Check dagelijks het waterpeil Je controleert het waterpeil van je zwembad best elke dag. Het waterniveau van je zwembad moet zich altijd op ongeveer de helft of op drie vierde van de skimmer bevinden. Controleer ook steeds of het skimmermandje proper is.


4. Laat je zwembad actief overwinteren Je zwembad actief laten overwinteren betekent zoveel als de installatie verder laten werken, aan een lagere frequentie. Bijvoorbeeld 4 x 1 uur per dag. Het water blijft op die manier gefilterd en behandeld. Door een actieve overwintering, kan je je zwembad in de zomer terug sneller opstarten.


5. Ontkoppel je warmtepomp Wil je je zwembad winterklaar maken? Ontkoppel dan je warmtepomp en kantel ze, om er zeker van te zijn dat al het water uit het toestel is. Zo voorkom je vorstschade aan je pomp. En daarmee bespaar je heel wat geld en problemen.


6. Volg de werking van je rolluiklamellen op Het goed functioneren van je zwembadrolluik hoort ook bij het onderhoud van je zwembad. Controleer bij het openen en sluiten van het rolluik of de waterstand niet te hoog of te laag is en of het rolluik niet aan de skimmer blijft hangen. Verwijder speelgoed uit het zwembad en laat het rolluik steeds open wanneer het hagelt!


Onderhoudsbeurt Met bovenstaande kostbare tips, onderhoud je je zwembad als een professional en maak je het volledig winterklaar. Maak je liever gebruik van onze expertise en kennis? Kies dan voor onze handige onderhoudsbeurten. Wij maken jouw zwembad met plezier winterklaar en starten het terug op, tegen de zomerperiode.130 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page